TelefonBejelentkezés

Maradó fogak szuvasodása

A maradó fogak szuvasodása gyermekkorban megegyezik a felnőtt korban tapasztalttal, azzal a különbséggel, hogy fiatal korban gyorsabban halad a folyamat, könnyen alakulhat ki viszonylag rövid idő alatt is mély szuvasodás.

 

In dental surgeryEzért nagyon fontos, hogy minél korábban, kezdeti stádiumban vegyük észre a bajt, amikor még viszonylag kis beavatkozással meg tudjuk oldani a problémát.

Legkorábban általában a maradó fogak szuvasodása az első nagyőrlőfogakkal kezdődik, mivel ezek törnek elő elsőként, és mivel kibújásukat nem előzi meg tejfog kiesése, sokszor a szülők nem is veszik észre érkezésüket. Fontos, hogy lássuk, amikor már kinőttek, hogy onnantól kezdve még nagyobb figyelmet fordíthassunk tisztításukra.

A maradó fogak szuvasodása ellen – a tejfogakhoz hasonlóan – a legtöbbet a megfelelő fogmosással és étkezéssel tehetjük. Ezen kívül fontos, hogy gyermekünket fél évente lássa fogorvos, hogy ellenőrizze a fogak tisztítását, és felfedezze, ha esetleg kezdődő szuvasodás alakult ki.

 

 

 Bejelentkezés kezelésre

Telefonon történő bejelentkezéshez kérjük hívja a 06 1 801 2250-es vagy a 06 20 264 5840-es telefonszámot rendelési időn belül.
Az űrlapon megadott telefonszámon munkatársunk hamarosan megkeresi Önt a kért kezelési időpont megerősítésének érdekében.

 

Legfrissebb blogbejegyzések

A kóla hatása a fogakra

A fogak nagy ellenségei a cukros, szénsavas italok, többek között a kóla, még akkor is, ha diétás. De ebbe…

Élet a fogszabályozóval

Ha végre felkerült a készülék, egy kis nehézség még mindig hátra van, meg kell tanulni együttélni vele….

A fogszabályozók világa

Ma már a felragasztott, állandó készülékek számos fajtájából választhat a kezelőorvos és a páciens. A…